• În Israel se așteată ca numărul de cazuri zilnice de COVID-19 să atingă un record.
  • Persoanele de peste 60 de ani și personalul medical vor primi un al doilea rapel.
  • Israelul aprobă pilula antivirală Merck pentru persoanele de peste 18 ani.

Israelul introduce doza a patra pentru persoanele de peste 60 de ani și pentru personalul medical din cauza numărului de infecții. Premierul Naftali Bennett a declarat duminică că Israelul va oferi a patra doză de vaccin COVID-19.

Israelul a aprobat săptămâna trecută o a patra doză de vaccin dezvoltat de Pfizer (PFE.N) și BioNTech (22UAy.DE), o a doua doză de rapel, pentru persoanele cu imunitate compromisă și pentru persoanele în vârstă care locuiesc în centre de îngrijire.

„Avem acum un nou strat de apărare”, a declarat Bennett într-o conferință de presă televizată, adăugând că cel mai înalt oficial medical al guvernului israelian, a cărui aprobare este necesară pentru a extinde campania de rapel, a semnat ultima măsură.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

„Israelul va fi din nou pionier în efortul global de vaccinare”, a declarat Bennett. Anterior, directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, a declarat că Israelul ar putea ajunge la imunitate de turmă pe măsură ce infecțiile Omicron au crescut și pilula antivirală molnupiravirală a Merck & Co (MRK.N) a fost aprobată pentru utilizarea la pacienții COVID-19 cu vârsta peste 18 ani.

Varianta Omicron, foarte transmisibilă, a provocat un val de cazuri de coronavirus, infecțiile la nivel mondial atingând un nivel record, cu o medie de puțin peste un milion de cazuri detectate în fiecare zi între 24 și 30 decembrie, potrivit datelor Reuters.

Cu toate acestea, numărul deceselor nu a crescut în aceeași măsură, ceea ce ridică speranța că noua variantă este mai puțin letală, o opinie pe care Bennett a reluat-o și el, descriind cel de-al doilea rapel ca fiind în mare parte o încercare de a preveni îmbolnăvirile grave în rândul persoanelor în vârstă. citeste mai departe

Cazurile zilnice din Israel sunt așteptate să atingă cote record în următoarele trei săptămâni. Bennett a declarat că până la 50.000 de persoane ar putea fi infectate în curând în fiecare zi, în timp ce eligibilitatea pentru testare ar putea fi înăsprită pentru a ajuta la reducerea cozilor lungi la stațiile de testare. Israelul introduce doza a patra din cauza numărului de infecții cu varianta Omicron.

Șeful grupului de lucru pentru coronavirus din cadrul Ministerului Sănătății, Salman Zarka, a declarat că imunitatea de turmă este departe de a fi garantată, deoarece experiența din ultimii doi ani a arătat că unii pacienți cu COVID-19 care s-au vindecat au fost ulterior reinfectați.

Ministerul israelian al Sănătății afirmă că aproximativ 60% din populația sa de 9,4 milioane de locuitori sunt complet vaccinați, aproape toți cu vaccinul Pfizer-BioNTech, ceea ce înseamnă că fie au primit trei doze, fie au primit recent a doua. Dar sute de mii dintre cei eligibili pentru o a treia vaccinare nu au făcut-o până acum.

În ultimele 10 zile, numărul infecțiilor zilnice a crescut de peste patru ori. Cazurile grave au crescut, de asemenea, dar într-un ritm mult mai scăzut, de la aproximativ 80 la aproximativ 100.