• Fiecare persoană trebuie să prezinte dovada vaccinului pentru a participa la târgul de Crăciun din Budapesta.
  • În Praga și Viena, târgurile de Crăciun au fost anulate, astfel că turiștii au venit în Budapesta.

În 2020 nu existau târguri festive în aer liber în Budapesta deoarece Ungaria era în izolare totală. În Ungaria, măştile sunt obligatorii doar în spaţiile interioare şi doar o mică parte dintre vizitatori au ales să le poarte în aer liber.

„Este minunat să avem din nou târg. A fost foarte deprimant când am vizitat târgul anul trecut – era decorat, dar nu erau oameni”, a spus Adrienn, turistă. Vizitatorii târgului din Budapesta s-au aliniat la punctele de control pentru a prezenta certificatele de vaccinare sau de imunitate COVID-19, aşa cum prevăd reglementările.

„Sunt întru totul de acord că numai cei vaccinaţi ar trebui să poată intra”, a declarat Ibolya Koszegi, un alt vizitator: „poate că mai mulţi oameni ar trebui să poarte şi măşti. Este foarte greu să păstrezi distanţa faţă de ceilalţi, deoarece sunt atât de mulţi oameni aici”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mulţi dintre ei sunt turişti care au venit la Budapesta, în timp ce alte ţări din Europa Centrală şi-au închis târgurile de Crăciun în încercarea de a limita infectările. Târgul din capitala cehă Praga a fost anulat, în timp ce la Viena, capitala austriacă, aflată la aproximativ două ore de Budapesta, se aşteaptă ca acesta să se deschidă abia luni.