• În Timișoara se organizează un maraton de vaccinare
  • Sute de voluntari din domeniul sănătății vor participa la acțiunea în premieră în România
  • Accesul la vaccinare este gratuit, pe bază de programare

Timișoara se pregătește de un maraton în care nimeni nu aleargă. Sute de voluntari medici și asistenți de la toate spitalele timișorene vor să vaccineze non-stop timp de trei zile. Ținta autorităților este de 10.000 de oameni vaccinați cu Pfizer în perioada 23 – 25 aprilie.

Cum și unde se va desfășura acest maraton de vaccinare?

La Centrul Regional de Afaceri CRAFT și în 30 de fluxuri, timp de trei zile, non-stop, adică atât pe timp de zi cât și de noapte. Specialiștii din Sănătate și studenții Universității de Medicină și Farmacie vor vaccina la foc continuu timișorenii care doresc să se vaccineze. Luni urmează să se definitiveze lista cu tot personalul care va participa la maratonul de vaccinare și care urmează să administreze doar vaccinul de la Pfizer.

Primăria Timișoara, împreună cu Asociaţia pentru ATI și Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” se ocupă de organizare. Ei sunt de părere că Timișoara are șansa să fie primul oraș liber de Covid-19 cu ajutorul vaccinării. Primarul Dominic Friz a făcut și o postare pe Facebook în care încurajază localnicii să se vaccineze în cadrul maratonului. Spune că timișorenii sunt solidari la greu și că doar așa au posibilitatea să revină la o viață normală. Pentru toate detaliile medicale, principalul organizator este domnul profesor doctor Dorel Săndesc.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Oricine poate participa la maraton, accesul la vaccinare este gratuit pe bază de programare, iar oamenii se pot programa pe platforma online sau prin call center.