• În Marea Britanie, persoanele deja imunizate împotriva COVID-19 se pot vaccina și cu cea de a treia doză.
  • Și Franța începe vaccinarea celor de peste 65 de ani cu a treia doză.
  • În Franța, 18 milioane de oameni sunt eligibili pentru a primi vaccinul.

În Marea Britanie, persoanele deja imunizate împotriva COVID-19 se pot vaccina și cu cea de a treia doză. Anunțul a fost făcut de secretarul britanic pentru Sănătate.

„Zidul nostru de apărare prin vaccin a fost un succes imens. Credem că până acum a salvat 105.000 de vieți și a prevenit aproximativ 24 de milioane de infecții”, a afirmat Sajid Javid, secretarul britanic pentru Sănătate.

Secretarul britanic pentru sănătate a spus că vaccinarea cu a treia doză va începe de luna aceasta. Decizia este una importantă pentru programul de vaccinare din Marea Britanie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Motivul pentru care facem acest lucru se bazează pe sfaturile Comitetului Mixt pentru Vaccinarea și Imunizarea și pe datele pe care le-au văzut. Acestea sugerează că persoanele aflate într-o astfel de situație, care au un sistem imunitar slăbit, este posibil să nu aibă același nivel de protecție la două doze de vaccin”, a adăugat secretarul britanic pentru Sănătate.

În Franța, 18 milioane de oameni sunt eligibili pentru a primi vaccinul

În Franța a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19, pentru persoanele de peste 65 de ani și a celor care suferă de alte afecțiuni.

Lucien Slama are 90 de ani și se bucură că s-a putut vaccina.

„Avem mijloacele necesare pentru a evita acest COVID-19 și când văd numărul de spitalizări și daunele pe care le face atât pe termen scurt, cât și lung, ce bătaie de cap mai e un vaccin în fiecare an sau la fiecare 6 luni?”, se întreabă, retoric, Lucien.

Sisley Tato-guen este studentă la medicină și susține vaccinarea vârstnicilor, pentru că majoritatea au probleme de sănătate, iar imunizarea îi ajută să prevină posibilele complicații.

„De-a lungul timpului există o scădere a anticorpilor pentru persoanele care au fost vaccinare cu puțin peste 6 luni în urmă și de aceea vrem să oferim o a treia doză, pentru a crește nivelul de anticorpi pentru cei care au făcut vaccinul cu ceva timp în urmă și sunt în pericol”, declară Sisley Tatoguen.

Aproximativ 18 milioane de persoane sunt eligibile pentru vaccin, potrivit Ministerului Sănătății francez.

Până acum, guvernul nu a luat nicio decizie cu privire la extinderea campaniei pentru întreaga populație.