• În Timiş, dintre cele 32 de centre de vaccinare anunţate iniţial, au rămas 8
  • Adina Popescu, medic de familie, spune că nu a primit de la DSP lista cu centrele
  • Peste 200 de pacienţi i-au cerut Adinei să îi programeze cât mai repede la vaccin


De la ora 15, urma să te poţi programa la vaccinare. Teoretic. În practică, lucrurile sunt complicate. Ţi-o spune Adina Popescu, medic de familie în Timişoara. Este convinsă că platforma de programare va da erori, aşa cum a dat şi când s-a înscris personalul medical. Şi chiar dacă ar funcţiona, Adina nu poate să îşi programeze pacienţii. Pentru că nu știe care sunt centrele de vaccinare.

Așa a și fost, platforma de vaccinare a fost nefuncțională în primele ore de la startul înscrierilor.

Adina Popescu, medic de familie: „La ora actuală nu avem nicio informare oficială şi clară. Tot ce ştim sunt adevăruri, sau ştiri trunchiate şi mai degrabă zvonuri. Nu avem o listă de centre şi nu cred că sunt aceste centre încă formate. Nu ştim cine va vaccina. În acest moment, toată această infrastructură lipseşte cu desăvârşire.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN


Ca medic de familie, Adina are 1.800 de pacienţi de care are gijă. Peste 200 dintre ei o caută încontinuu, pentru că vor să se vaccineze cu prioritate.
Nu ştie să le spună când vor fi imunizați, pentru că nici responsabilii de campanie nu i-au comunicat Adinei nimic.

Adina Popescu, medic de familie: „Nu mai avem absolul deloc linişte. Ne sună, ne trimit pe whatsapp, ne trimit pe mail, ne trimit pe sms. Oamenii ştiu că trebuie să se vaccineze sau vor să se vaccineze. Ne bucurăm că vor şi noi nu avem informaţii clare.”