• Ministerul Sănătății recomandă ferm ca vaccinarea să respecte etapele așa cum sunt stabilite de legislația în vigoare
  • În spațiul public s-au vehiculat informații referitoare la introducerea de amenzi de până la 20.000 de lei pentru medici în cazul în care vaccinează anti-COVID-19 persoane care nu sunt programate
  • Prioritatea Ministerului Sănătății este protejarea prin imunizare a persoanelor la risc”, conform MS

Ministerul Sănătății (MS) nu ia în considerare introducerea unui nou regim de sancțiuni, dar recomandă ferm ca vaccinarea să respecte etapele așa cum sunt stabilite de legislația în vigoare.

Ministerul Sănătății a făcut precizări, luni, după ce, în spațiul public s-au vehiculat informații referitoare la introducerea de amenzi de până la 20.000 de lei pentru medici în cazul în care vaccinează anti-COVID-19 persoane care nu sunt programate.

„Ministerul Sănătății monitorizează campania de vaccinare anti COVID-19 și face verificări, în baza reglementărilor în vigoare, acolo unde sunt semnalate abuzuri. Prioritatea Ministerului Sănătății este protejarea prin imunizare a persoanelor la risc: adulții peste 65 de ani, cei care suferă de boli cronice, sunt încadrați într-un grad de handicap, imobilizați, imunodeprimați sau fără adăpost”, a transmis MS, într-un comunicat de presă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Potrivit documentului citat, MS nu ia în considerare introducerea unui nou regim de sancțiuni, dar recomandă ferm ca vaccinarea să respecte etapele așa cum sunt stabilite de legislația în vigoare.