• Medicii din Suceva vaccinează pe oricine își dorește
  • Pscientă: „M-am întâlnit cu o vecină care mi-a zis că a aflat de la chioşcul de la bloc că cineva din cartier s-ar fi vaccinat la spital în ambulatoriu”
  • Medic la Spitalul Județean Suceava: „Aveam un surplus de 70 de doze pentru care nu aveam programări”

La Suceava medicii au început să vaccineze pe orice doritor. La ȘTIU, o pacientă a povestit exact episodul în care a fost la Spitalul Judeţean împreună cu soţul ei, pentru a primi doza de vaccin.

„M-am întâlnit cu o vecină care mi-a zis că a aflat de la chioşcul de la bloc că cineva din cartier s-ar fi vaccinat la spital în ambulatoriu şi eu am întrebat care e procedura şi dacă este cadru medical sau nu. Mi-a zis că nu, e domnul cutare şi l-am luat pe soţul meu şi am plecat la ambulatoriu, am stat la rând frumos afară, ordonat,” a povestit pacienta.

„Erau tot felul de persoane şi vârstnici şi tineri, au venit chiar şi doi poliţişti. Totul foarte transparent, am stat în ordinea în care am ajuns, ne-am vaccinat,” a adăugat ea.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Costi şi Felix au cerut şi o părere oficială de la spitalul din Suceava.

„Ce s-a întâmplat a fost că aveam 350 de doze, care după schimbarea de la 5 la 6 s-au transformat în 420 de doze. Aveam un surplus de 70 de doze pentru care nu aveam programări. Ca urmare, am încercat să găsim pacienţii care se adresau la ambulatoriu, persoane care să se încadreze în a doua categorie, de 65 de ani,” a declarat Dana Costea, epidemiolog la Spitalul Județean Suceava.