• Planurile de vaccinare nu ies așa cum se aștepta Ministerul Sănătății.
  • Platforma de înscriere a funcționat greu de la început.
  • Etapa a doua de vaccinare încă nu a început.

Ministrul Sănătății se grăbește cu vaccinarea, dar iar nu îi ies planurile. Vlad Voiculescu le-a transmis pe 6 ianuarie DSP-urilor că până în seara asta, la ora opt, trebuie să încheie vaccinarea cadrelor medicale. Ieri, le-a cerut unităților sanitare măcar să își înscrie personalul pe listă până în seara asta.

„Explicația oficială a venit azi, într-o adresă semnată de căre secretarul de Stat Amalia Năstase. Aceasta explica nevoia unei programări cât mai rapide, pentru buna desfășurare a campaniei de vaccinare. Cel mai probabil, cei care sunt parte activă a campaniei de vaccinare s-au lovit de limitele sistemului. Platforma de înscriere a funcționat greu de la început. Și să faci în două zile ce nu ai făcut în zece și nu aveai în plan să faci decât la ralanti, pe parcursul întregii luni, nu este, probabil ușor”, a transmis Tora Apetrii, corespondent Aleph News.

„Deocamdată nici nu s-a dat drumul la înscrieri pentru etapa a doua. Le vor face instituțiile pentru care lucrează personalul esențial. La București abia azi le-a fost cerută o estimare a celor care vor să se vaccineze. Pentru guvern și ministere treaba ar putea fi deja rezolvată. Lor li s-a cerut prima oară o estimare, încă din noimebrie”, a completat Tora Apetrii.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?