Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila spune că românii trebuie să se vaccineze, pentru a se imuniza, pentru că dacă vaccinarea se va opri la 40 – 50% din populaţie este posibil să avem şi valul 5, dar şi alt val al pandemiei. „Toţi vom fi imunizaţi. Întrebarea e cum vrem să ne imunizăm”.

Dacă numărul mare al celor care, speriaţi de valul 4, merg să se vaccineze se va diminua, este posibil ca România să nu termine pandemia şi să aibă şi valul 5, dar şi alt val de coronavirus, a spus, joi seara, la Digi 24, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Ideea e că noi aici nu putem să ne oprim la 40% sau la 50%. Asta trebuie să înţelegem cu toţii. Valul acesta 4 la un moment dat va trece. Întrebarea este cum va trece. Dar evident va trece. Noi dacă ne oprim la un moment dat sau când o să fim pe panta descendentă şi o să creadă iarăşi o parte a societăţii că am scăpat deja, că suntem spre scăpare şi oricum nu se întâmplă şi vine Crăciunul şi sărbătorile de iarnă şi atunci nu va mai fi nicio problemă… Dacă noi acum nu continuăm şi nu mergem până la 70 – peste 70%, noi vom avea şi valul 5, s-ar putea să avem şi alt val. Asta ne spun toţi specialiştii cu care se consultă şi ministrul interimar al Sănătăţii”, a spus ministrul iterimar al Sănătăţii Cseke Attila.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Ministrul Cseke spune că într-un final „toţi vom fi imunizaţi” şi trebuie să fim conştienţi de acest lucru. „Întrebarea e cum vrem să ne imunizăm? Prin calea mai uşoară şi de protecţie prin care ne apărăm pe noi înşine şi pe cei de lângă noi?Sau vrem să trecem prin boală cu toate riscurile unele dintre ele fatale?”, spune Cseke Attila.

Acesta a afirmat, în privinţa restricţiilor anunţate, că efectele se vor vedea după 14 zile: „Poţi să vezi dacă efectul a fost semnificativ sau mai puţin semnificativ şi atunci anumite măsuri pot fi înăsprite dacă nu sunt îndestulătoare sau unele măsuri pot să fie prelungite”.

În cazul vacanţei copiilor, dacă nu se produce un efect pozitiv, există posibilitatea de a prelungi această măsură, potrivit ministrului interimar al Sănătăţii.