• Nuvaxovid ar fi cel de-al cincilea vaccin împotriva COVID-19.
  • În luna august, Comisia Europeană și Novavax au semnat un contract pentru livrarea a până 200 de milioane de doze.
  • Jumătate din această cantitate ar fi opțională.

Novavax ar trebui să înceapă să livreze vaccinurile sale COVID-19 în Uniunea Europeană în primul trimestru al anului 2022, a declarat o sursă din UE, în timp ce experții pentru autoritatea de reglementare a medicamentelor din regiune s-au întâlnit luni pentru a decide dacă vor aproba vaccinul.

Comisia UE nu a făcut niciun comentariu imediat, iar compania americană de biotehnologie nu a fost disponibilă pentru comentarii. Sursa UE a refuzat să fie identificat deoarece nu a fost autorizată să vorbească cu presa. În cazul în care va fi aprobat, vaccinul în două doze, denumit Nuvaxovid, ar fi a cincea injecție împotriva coronavirusului introdusă pe piața UE și sosește în momentul în care se răspândește varianta Omicron a coronavirusului.

La începutul anului, Novavax informase Uniunea Europeană că intenționează să înceapă să facă primele livrări mici de vaccin pentru blocul comunitar spre sfârșitul acestui an, urmând ca cea mai mare parte a livrărilor să aibă loc în 2022, a declarat un oficial UE pentru Reuters în luna mai.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”