• Nuvaxovid ar fi cel de-al cincilea vaccin împotriva COVID-19.
  • În luna august, Comisia Europeană și Novavax au semnat un contract pentru livrarea a până 200 de milioane de doze.
  • Jumătate din această cantitate ar fi opțională.

Novavax ar trebui să înceapă să livreze vaccinurile sale COVID-19 în Uniunea Europeană în primul trimestru al anului 2022, a declarat o sursă din UE, în timp ce experții pentru autoritatea de reglementare a medicamentelor din regiune s-au întâlnit luni pentru a decide dacă vor aproba vaccinul.

Comisia UE nu a făcut niciun comentariu imediat, iar compania americană de biotehnologie nu a fost disponibilă pentru comentarii. Sursa UE a refuzat să fie identificat deoarece nu a fost autorizată să vorbească cu presa. În cazul în care va fi aprobat, vaccinul în două doze, denumit Nuvaxovid, ar fi a cincea injecție împotriva coronavirusului introdusă pe piața UE și sosește în momentul în care se răspândește varianta Omicron a coronavirusului.

La începutul anului, Novavax informase Uniunea Europeană că intenționează să înceapă să facă primele livrări mici de vaccin pentru blocul comunitar spre sfârșitul acestui an, urmând ca cea mai mare parte a livrărilor să aibă loc în 2022, a declarat un oficial UE pentru Reuters în luna mai.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?