• Centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal Rădăuți este deschis în intervalul 8:00-14:00
  • Oltea Juravle a fost programată la ora 16:00, apoi reprogramată pentru a doua zi
  • Luni, la Spitalul Municipal Rădăuți, au fost vaccinați 130 de pacienți

Vaccinarea a început cu stângul. În ritm de melc și cu o mulțime de probleme. Spre exemplu, Oltea Juravle, o femeie de 84 de ani, nu a reușit să se vaccineze, deși avea programare.

Trebuia să primească doza de vaccin la ora 16, la Spitalul din Rădăuți. Și chiar dacă a ajuns cu o oră mai devreme, a găsit centrul închis.

„A așteptat o oră, apoi a fost refuzată. A făcut 10 kilometri, suferă și de osteoporoză, și nu știu.. vrem o explicație. Era lacătul pe ușă, la ora 16:00. De ce sunt tratați așa, vârstnicii?” a spus nepoata femeii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Managerul spitalului aruncă pisica în curtea ministrului Sănătății și în cea a STS. Traian Andronachi spune că a anunțat de anul trecut că nu poate să țină deschis centrul după ora 14. Nu are nici personal și nici bani pentru materiale sanitare. Și totuși, în platforma de programări, orarul începe la 8 dimineața și ține până la 7 seara.

Traian Andronachi, managerul Spitalulului Municipal Rădăuți: „Cheltuiala pentru materialele necesare organizării vaccinării nu este asigurată de nicăieri. Noi acum ne spune platforma că trebuie să organizăm două ture. Întreb și eu, așa, retoric: pe banii cui? Că Spitalului Rădăuți nu i-a dat nimeni nimic. N-am primit nimic, în afară de vaccinuri.”