O tranșă de aproape 560.000 de doze de vaccin produs de AstraZeneca ajunge luni în țară

vaccin AstraZeneca Sursa foto: Mediafax Foto
  • Aproape 560.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung, luni, în România
  • 559.200 doze de vaccin Vaxzevria ajung, luni, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”
  • Până în prezent, țara noastră a recepționat 2.438.800 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca

Aproape 560.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung, luni, în România, transportul fiind asigurat de firma producătoare.

Reprezentanții campaniei de vaccinare au anunțat că 559.200 doze de vaccin Vaxzevria ajung, luni, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Până în prezent, țara noastră a recepționat 2.438.800 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 792.026 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Peste un milion de doze de vaccin produs de Pfizer ajung luni în țară

Peste un milion de doze de vaccin produs de Pfizer vor ajunge în România luni, aceasta fiind cea mai mare tranșă de vaccin pentru România, a anunțat Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV).

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost vaccinate 4.279.781 de persoane, dintre care 3.460.426 cu ambele doze.