• Toți angajații din sectorul privat din New York vor fi obligați să se vaccineze împotriva COVID-19.
  • Primarul New York-ului spune că vaccinul îi va proteja de un pericol prezent și clar.

Luni, primarul orașului New York, Bill de Blasio, a anunțat că toți angajatorii din sectorul privat din New York sunt obligați să implementeze vaccinarea Covid-19 până la data de 27 decembrie. Conform CNN, lucrătorii din sectorul public erau deja supuși vaccinării anti-COVID. Edilul a precizat că toţi „angajatorii din sectorul privat din New York vor fi vizaţi de vaccinarea obligatorie începând de la 27 decembrie”, în total 184.000 de întreprnderi, societăţi şi magazine. 

„Cu cât sunt mai universale, cu atât este mai probabil ca angajații să spună «ok, este timpul». Am de gând să fac acest lucru. Pentru că nu poți sări de la o industrie la alta sau de la o companie la alta. Este ceva ce trebuie să fie universal pentru a ne proteja pe toți ”, a spus de Blasio. De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani din New York vor trebui să prezinte dovada că au făcut cel puțin un vaccin înainte de a li se permite accesul la mesele din interior, la sălile de fitness și de divertisment, a anunțat primarul.

„Comisarul nostru pentru sănătate a pus în aplicare o serie de mandate. Au câștigat în instanță, în instanța de stat, în instanța federală de fiecare dată. Și asta pentru că sunt universale și consecvente. Și sunt despre protejarea publicului în acest moment de un pericol clar și prezent ”, a declarat de Blasio, care urmează să îi ofere postul democratului Eric Adams, ales primar al New Yorkului la data de 2 noiembrie. 

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA