• Ieri, peste 30.000 de oameni au fost vaccinați
  • Dintre cei vaccinați ieri, peste 1.000 au primit a doua doză
  • Platforma de înscriere funcționează în continuare cu sincope

Campania de vaccinare anti-COVID a atins un record ieri. Peste 30.000 de oameni au primit serurile împotriva COVID. Peste 29 de mii de oameni au fost vaccinați cu prima doză și undeva peste o mie au făcut și rapelul. Sunt bătrâni de peste 65 de ani, bolnavi cronic și personal esențial.

Nu ne precizează oficialii cine și unde s-a vaccinat, unde a mers imunizarea cel mai bine. În total, peste 233 de mii de oameni s-au vaccinat până acum cu prima doză.

Cel mai puțin s-a vaccinat pe 3 ianuarie, 354 de doze au fost administrate și cel mai mult pe 7 ianuarie, când au fost vaccinați cu prima doză aproape 18 mii de oameni.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Au fost mai multe probleme cu platforma de programare

Platforma de vaccinare când merge, când pică, pentru că este în continuare suprasolicitată. La numărul de call-center la fel, dacă ai noroc, prinzi un fir liber să răspundă cineva. Sunt foarte mulți oameni care își doresc să se vaccineze și organizatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, promite că vor fi realocate dozele de vaccin din locurile unde nu este cererea mare în cele unde nu mai sunt locuri în periaoada următoare. Iar Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat că STS lucrează la platformă astfel încât să fie liste de așteptare, iar cei care vor să se vaccineze să fie sunați atunci când se eliberează locuri.

„Clar că cei care se vaccinează au şansă la vară, dacă vor să meargă în alte ţări, au şansa să meargă fără condiţionări de carantinare şi asta mult mai mari decât cei care nu sunt vaccinaţi.”, a spus Raed Arafat.

Campania de vaccinare în România

  • 233.288 de oameni vaccinați cu prima doză
  • 29.162 de oameni vaccinați cu prima doză în 24h
  • 1.951 de oameni vaccinați cu doza de rapel

Extremele vaccinării

  • 3 ianuarie – 354 de doze administrate
  • 7 ianuarie – 17.846 de doze administrate