• Pfizer anticipează că datele studiilor clinice cu privire la cât de bine funcționează vaccinul Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani vor fi publicate la sfârșitul lunii octombrie, a declarat CEO-ul companiei, Albert Bourla.
  • Datele despre vaccinul anti-Covid pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani vor veni mult mai devreme, a spus el, și probabil vor fi transmise FDA până la sfârșitul acestei luni.
  • „Apoi, așteptăm ca FDA să ia o decizie”, a spus Bourla.

Pfizer anticipează că va publica datele unui studiu clinic privind eficacitatea vaccinării COVID-19 a copiilor cu vârste între 6 luni și 5 ani cel mai devreme la finalul lunii octombrie. Anunțul a fost făcut de directorul general al producătorului american de medicamente, Albert Bourla.

Datele despre vaccinul anti-COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani vor veni mult mai devreme, a spus el, și probabil vor fi trimise către FDA (Food and Drug Administration – n.red.) până la sfârșitul acestei luni.

Apoi, așteptăm ca FDA să ia o decizie”, a spus Bourla în timpul unui interviu la Research! America’s 2021 National Health Research Forum.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Comentariile directorului executiv apar în contextul în care mai mulți părinți spun că sunt nerăbdători să își vaccineze copiii, mai ales că școlile se redeschid și varianta Delta continuă să se răspândească.

Noua tulpină a dus la o creștere a spitalizărilor în SUA, inclusiv în rândul copiilor mici care nu sunt eligibili în prezent să primească vaccinurile.