Când va publica Pfizer datele privind eficacitatea vaccinării copiilor cu vârste între 6 luni şi 5 ani

Moderna a început testarea vaccinului pe copii. Ce impact ar putea să aibă imunizarea celor mici asupra ratei de infectare

Moderna a început testarea vaccinului pe copii. Ce impact ar putea să aibă imunizarea celor mici asupra ratei de infectare

Pfizer anticipează că va publica datele unui studiu clinic privind eficacitatea vaccinării COVID-19 a copiilor cu vârste între 6 luni și 5 ani cel mai devreme la finalul lunii octombrie. Anunțul a fost făcut de directorul general al producătorului american de medicamente, Albert Bourla.

Datele despre vaccinul anti-COVID-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani vor veni mult mai devreme, a spus el, și probabil vor fi trimise către FDA (Food and Drug Administration – n.red.) până la sfârșitul acestei luni.

Apoi, așteptăm ca FDA să ia o decizie”, a spus Bourla în timpul unui interviu la Research! America’s 2021 National Health Research Forum.

Comentariile directorului executiv apar în contextul în care mai mulți părinți spun că sunt nerăbdători să își vaccineze copiii, mai ales că școlile se redeschid și varianta Delta continuă să se răspândească.

Noua tulpină a dus la o creștere a spitalizărilor în SUA, inclusiv în rândul copiilor mici care nu sunt eligibili în prezent să primească vaccinurile.

Exit mobile version