Pfizer începe testele cu vaccinul anti-COVID pe femeile gravide

Uniunea Europeană a încheiat un nou acord cu Pfizer. Va cumpăra alte 300 de milioane de doze de vaccin anti-Covid Foto: Profimedia
  • Compania farmaceutică își propune să testeze 4.000 de viitoare mame
  • Testele pe gravide vor desfășura în SUA, dar și în Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Mozambic, Africa de Sud, Spania și Marea Britanie
  • Primele doze vor fi administrate în SUA, au spus oficialii Pfizer


Pfizer-BioNTech a a anunțat, joi, că începe studiile clinice ale vaccinului anti-Covid-19 pe femeile gravide, scrie NBC News.

Compania farmaceutică își propune să includă în studii aproximativ 4.000 de femei însărcinate. Testele clinice se vor desfășura în SUA, dar și în Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Mozambic, Africa de Sud, Spania și Marea Britanie.

Femeile cu vârsta de peste 18 ani și care au între 24 și 34 de săptămâni de sarcină vor fi eligibile pentru a fi incluse în această testare.

Primele doze vor fi administrate în SUA, au spus oficialii Pfizer.

Dr. Brenna Hughes, specialist în medicină materno-fetală, a spus că studiul Pfizer pe femeile gravide este binevenit.

„Orice informație care să ajute la asigurarea pacientelor însărcinate că vaccinul este sigur pentru ele este absolut necesară”, a spus Hughes, membru al Colegiului american de Obstetrică și Ginecologie.

„Suntem mândri că începem acest studiu la femeile însărcinate și continuăm să adunăm dovezi privind siguranța și eficacitatea acestui vaccin”, a spus dr. William Gruber, vicepreședinte al cercetărilor clinice privind vaccinurile de la Pfizer.