• Valeriu Gheorghiță: Avem în vedere și eliminarea completă a pragului de vârstă
  • Valeriu Gheorghiță consideră că toate datele recomandă această creștere a limitei la 65 de ani sau eliminarea ei
  • În prezent, în România, persoanele care au vârsta de până la 55 de ani pot primi serul de la AstraZeneca

Șeful campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că a solicitat creșterea pragului de vârstă la 65 de ani pentru administrarea vaccinului AstraZeneca.

În prezent, în România, persoanele care au vârsta de până la 55 de ani pot primi serul de la AstraZeneca.

„Pentru dozele de Pfizer și Moderna sunt deja rezervate toate locuri disponibile până în data de 17 aprilie. Dozele sunt deja alocate. Urmează să deschidem noi centre de vaccinare și noi locuri pentru vaccinarea cu dozele AstraZeneca”, a spus Valeriu Ghoerghiță, la Antena 3.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Conform sursei citate, săptămâna trecută șeful campaniei de vaccinare a făcut o solicitare oficială către comisiile de specialitate din Ministerul Sănătății și către Agenția Națională a Medicamentului, pentru reevaluarea criteriului de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca, „având în vedere că au apărut date suplimentare cu privire la eficacitatea indubitabilă a acestui vaccin la persoanele cu vârste peste 55 de ani”.

„Avem în vedere fie creșterea pragului de vârstă la 65 de ani, fie eliminarea completă. Datele din Marea Britanie, din Scoția, arata eficacitatea foarte bună, de peste 94% în prevenire internărilor și a formelor de grave de boală provocată de COVID-19”, a spus coordonatorul Campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță consideră că toate datele recomandă această creștere a limitei la 65 de ani sau eliminarea ei.

În marea lor majoritate, dozele AstraZeneca administrate în Marea Britanie au fost folosite la persoane cu vârsta de peste 65 de ani”, a spus Valeriu Gheorghiță.