• Producătorul de medicamente a anunțat că serul s-a dovedit sigur, eficient și a produs anticorpi la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani
  • Până acum, vaccinul fusese aprobat doar pentru canadienii cu vârsta de peste 16 ani
  • Riscul de îmbolnăvire gravă a copiilor sau de a muri din cauza asociate COVID-19 este redus, iar de-a lungul pandemiei au avut foarte rar nevoie de tratament în spital

Canada a aprobat vaccinarea cu Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, scrie globalnews.ca

Până acum, vaccinul fusese aprobat doar pentru canadienii cu vârsta de peste 16 ani.

Acesta este primul vaccin autorizat în Canada pentru prevenirea COVID-19 la copii și marchează o etapă importantă în lupta împotriva pandemiei”, a declarat dr. Supriya Sharma, consilierul șef al sistemului de sănătate din Canada.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Anunțul vine după ce producătorul de medicamente a anunțat că serul s-a dovedit sigur, eficient și a produs anticorpi la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, în urma unui studiu clinic desfățurat la sfârșitul lunii trecute.

La studiu au participat peste 2.200 de adolescenți, cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

În martie anul trecut, Pfizer a declarat că studiile vaccinului său la copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani au arătat o eficiență de 100% și un răspuns imun puternic.

Riscul de îmbolnăvire gravă a copiilor sau de a muri din cauza asociate COVID-19 este redus, iar de-a lungul pandemiei au avut foarte rar nevoie de tratament în spital.

În Europa, Pfizer a depus recent la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) cererea de aprobare a vaccinului anti-COVID la copiii de peste 12 ani. Compania a făcut studii pe 2.260 de copii între 12 şi 15 ani, iar rezultatele au arătat o eficiență de 100%.

Evaluarea EMA durează până la 6 săptămâni.

Medic: Ne putem aștepta la reacții adverse, dar beneficiul este mult deasupra lor

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a vorbit, la Aleph News, despre momentul la care acest vaccin ar putea fi făcut și adolescenților români.

În foarte curând (se va aproba vaccinarea adolescenților în România – n.red.). Fiind în Uniunea Europeană, când decizia va fi aprobată de EMA, imediat se va întâmpla și la noi, așa cum a fost și în alte situații, cum a fost cazul vaccinului Pfizer.

Eu cred că părinții vor dori să își vaccineze copiii. Este foarte bine că avem un procent de eficacitate foarte mare, de 100%, care este mai mare decât la adulți. Ne putem aștepta la reacții adverse, dar beneficiul este mult deasupra reacțiilor.

Să nu uităm că sunt copii care fac forme grave și ajung chiar și la ATI și nu putem decât să ne bucurăm că avem ceva și pentru ei”, a explicat medicul.