• Premierul Cîțu spune că până în septembrie 7 din 10 români vor fi vaccinați
  • Florin CÎțu: „Pentru mine vaccinarea este o prioritate, merge bine până acum şi va merge şi mai bine veţi vedea”
  • În Sectorul 4 din București, se amenajează un centru de vaccinare în mall

Dacă stai să asculți autoritățile, campania de vaccinare merge ca unsă. Premierul Cîțu e convins că, până în septembrie, 7 români din 10 vor fi vaccinați. Asta în ciuda faptului că nimeni nu pare să știe cine și cu ce plătește imunizarea oamenilor.

Florin Cîțu, prim-ministrul României: „Trebuie doar să punem la punct mecanismul prin care se face această plată.”

Premierul a fost întrebat dacă vor fi acoperite și cheltuielile cu dotarea centrelor de vaccinare.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Florin Cîțu, prim-ministrul României: „Nu aş spune acest lucru în acest moment vreau să am o discuţie cu Ministerul Sănătăţii, ei ştiu foarte bine. Pentru mine vaccinarea este o prioritate, merge bine până acum şi va merge şi mai bine veţi vedea.”

În timp ce campania e plină de lapte și miere, primarii se pregătesc de vaccinare. Deocamdată, pe banii lor. În Sectorul 4 din București, se amenajează un centru de vaccinare în mall.

Daniel Băluță, primar Sector 4 Bucureşti: „În Sectorul 4 am identificat patru locaţii unde vom avea 30 de centre de vaccinare. Putem suplimenta la nevoie cu reţeaua de săli de sport pe care o avem în Sectorul 4.”

Banii pentru vaccinare sunt problema zilei acum, pentru primari. Ministrul Dezvoltării tocmai le-a spus că instituția pe care o conduce nu are fonduri pentru așa ceva. Cu toate astea, primarii încă speră că cineva le va deconta cheltuielile.