Primul Bulibașă care s-a vaccinat împotriva COVID-19: „Eu am încredere în cei de la conducere și în acest vaccin”

Nea Tacu Sursa foto: Facebook / RO Vaccinare
  • Nea Tacu este primul Bulibașă care s-a vaccinat împotriva COVID-19
  • Nea Tacu și soția lui, Margareta, s-au vaccinat cu serul produs de Pfizer la un centru drive-thru
  • Nea Tacu: „Eu am încredere în cei de la conducere și în acest vaccin. Sunt sigur că nu ne vor răul”

Nea Tacu este primul Bulibașă care s-a vaccinat împotriva COVID-19. Pe pagina de Facebook dedicată campaniei de vaccinare, nepotul acestuia a povestit de ce au ales bunicii lui să se imunizeze.

Nea Tacu și Margareta au primit prima doză de vaccin produs de Pfizer la un centru drive-thru. Mihai Eduard Alin, care este voluntar SMURD, a spus că bunicul lui a și-a dorit să se vaccineze pentru sănătatea lor și pentru o Românie mai bună. „Eu am încredere în cei de la conducere și în acest vaccin. Sunt sigur că nu ne vor răul”, a spus Nea Tacu.

„Dragii mei,

Vă fac cunoștință cu bunicii mei, Nea Tacu și Margareta. Astăzi au facut vaccinul cu Pfizer pentru sănătatea lor și pentru o Românie mai bună. Stând la masă l-am întrebat:

-Bunicule, de ce vrei sa faci vaccinul?

Bunicul mi-a răspuns cu un ton fericit:

-Vezi, tu, eu am încredere în cei de la conducere și în acest vaccin. Sunt sigur că nu ne vor răul.

Singurii țigani din România care s-au vaccinat la un Drive-Thru. Când erau tineri, bunicul meu a prins comunismul și a făcut armata pe timpul lui Ceausescu.

Haideți să vă povestesc puțin despre ei…Bunicul meu, nea Tacu, este Bulibașă în Râmnicu Vâlcea (un fel de președinte al rromilor, el face judecățile țigănești). Provine dintr-o familie foarte respectată și datorită lui am ajuns să fim respectați de lume. El ne-a învățat să fim muncitori. Nu e nepot fără să-l învețe meseria de cazangiu. Ne punea de mici să facem ibrice și cazane. Și are o vorbă: „Meseria se fură, nu se învață!”

Bunica mea, Margareta, și ea a prins comunismul. A trăit în corturi făcând cazane de țuică cu bunicul meu pe timpul lui Ceaușescu. Are 3 copii și 9 nepoți!

Eu, ca voluntar la SMURD, le doresc ca Dumnezeu să le dea sănătate și să fie fericiți împreună! Bunicul meu speră să facă vaccinul și alți rromi”, este mesajul publicat de nepotul celor doi.

Peste 119.000 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, un număr record de la începutul campaniei de vaccinare. Aproape 700.000 de doze de vaccin produs de Pfizer vor ajunge luni în România.