Primul oraş european care începe vaccinarea femeilor însărcinate

Studiu. Gravidele sunt mai predispuse la infectarea cu coronavirus cu 70% mai mult decât restul femeilor Profimedia
  • Comitetul Naţional de Vaccinare a inclus femeile însărcinate ca grup prioritar în planul de vaccinare, la sfârşitul lunii aprilie
  • Acest lucru a oferit capitalei federale posibilitatea de a oferi femeilor însărcinate din a 13-a săptămână de sarcină vaccinări împotriva COVID-19
  • Când vine vorba de vaccinare, reprezentanții oraşului Viena doresc să acorde femeilor însărcinate mai mult timp pentru o discuţie educativă despre vaccinare

Viena este primul oraş din UE care va începe vaccinarea femeilor însărcinate împotriva COVID-19, potrivit anunţului făcut de biroul consilierului municipal pentru sănătate Peter Hacker (SPÖ).

La iniţiativa Asociaţiei pentru sănătate din Viena, Comitetul Naţional de Vaccinare a inclus femeile însărcinate ca grup prioritar în planul de vaccinare, la sfârşitul lunii aprilie. Acest lucru a oferit capitalei federale posibilitatea de a oferi femeilor însărcinate din a 13-a săptămână de sarcină vaccinări împotriva COVID-19, potrivit News Beezer.

Oraşul Viena a introdus o nouă categorie în lista de programări, pentru femeile însărcinate, pe impfservice.wien. O fişă de vaccinare separată este de asemenea pregătită pentru acest grup. În principiu, femeile însărcinate nu prezintă un risc crescut de a fi infectate cu SARS-CoV-2, dar s-a constatat că femeile care se infectează dezvoltă forme de boală mai severe decât femeile care nu sunt însărcinate în aceeaşi grupă de vârstă.

Acest lucru este confirmat nu numai de studiile internaţionale, ci şi de datele Covid de la Clinica Ottakring, care se ocupă de majoritatea femeilor însărcinate cu COVID-19 din zona Viena, de 14 luni.

Când vine vorba de vaccinare, reprezentanții oraşului Viena doresc să acorde femeilor însărcinate mai mult timp pentru o discuţie educativă despre vaccinare.