• Mai sunt două zile până începe a doua etapă a vaccinării anti-COVID.
  • Vineri, de la ora 15:00, încep și înscrierile pe site-ul oficial.
  • Te vei putea vaccina, cel mai devreme, pe data de 18 ianuarie.

Cum ne putem programa la vaccinarea anti-COVID

Cei care fac parte din categoriile esențiale vor putea fi programați de către angajator. Angajatorul poate stabili și care va fi centrul de vaccinare la care va merge angajatul.

Totuși, angajatorul poate face înscrierea doar în platforma online, angajatul va finaliza programarea.

Persoana programată se poate identifica în platformă pe baza CNP-ului, iar validarea programării se va face pe baza numărului de telefon introdus de angajator.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Alegerea pentru centrul de vaccinare și ora vaccinării se poate face în platformă, cu minimum 48 de ore înainte.

Programarea se poate face și prin call-center. Va exista un număr de telefon unic, la nivel național, iar apelurile vor fi preluate din toate cele 42 de județe din România.

Cum se pot programa persoanele care suferă de boli cronice

Persoanele care suferă de boli cronice pot fi înscrise la vaccinarea anti-COVID de către medicul de familie sau se pot înscrie singure pe platformă. Mai mult, acestea pot fi programate și de direcția de asistență socială din primărie.

Persoanele care vor să-și înscrie copiii de peste 16 ani, care au o boală cronică, sau părinții aflați în aceeași situație, o pot face pe platforma online, acolo unde pot înscrie maximum 10 persoane din familie. Programarea se poate face și în call-center.

Pe 15 ianuarie 2021, România va avea 375 de centre de vaccinare deschise. Celelalte 375 de centre de vaccinare rămase vor fi deschise pe 20 ianuarie 2021.