• La 68 de ani, Radu Gologan a plecat din București și s-a izolat la Bran.
  • Profesorul Gologan ar vrea să se vaccineze cât mai repede.
  • Vaccinarea vârstnicilor va începe după 15 ianuarie.

Pandemia a dat peste cap complet viața românilor. Asta s-a întâmplat și cu Radu Gologan, profesor la Universitatea Politehnica din București. Radu Gologan și-a luat copilul și s-a izolat la Bran.

„Mi-a fost teamă şi am luat de la început măsurile cele mai drastice. Pe zi ce trece se adună riscul, creşte riscul de a face această boală”, a spus Radu Gologan, profesor și cercetător la Universitatea Politehnica din București.

Dacă ar putea, Radu şi-ar face oricând vaccinul împotriva COVID. Spune că știința este răspunsul la problema cu care ne confruntăm.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„M-aş vaccina şi mâine şi acum, fără niciun fel de frică şi de risc. Ştiu ce înseamnă cercetare, am lucrat în cercetare. Trebuie să vaccinăm în primul rând persoanele care sunt în vârstă. În fiecare familie există un bunic sau o bunică ce are către 70 sau mai mulţi ani”, a adăugat Radu Gologan.

Profesorul nu e mulțumit de felul în care merge vaccinarea în România. Spune că o soluție ar fi folosirea clinicilor private.

„Ce văd la televizor este că se vaccinează extrem de încet cadrele medicale. Nu cred că s-au organizat atât de bine. Clinicile medicale ar trebui să fie obligate; ele fac parte din sistemul medical. Este o parte a sistemului de securitate naţională”, a mai spus profesorul.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune că bătrânii vor începe să fie vaccinați după mijlocul lui ianuarie. Primii la rând sunt cei 40.000 de oameni internați în centrele pentru vârstnici.