• Valeriu Gheorghiță a anunțat că programările în rândul Persoanele care deservesc activități esențiale vor fi amânate pentru zece zile
  • Amânarea programărilor la vaccin îi afectează și pe profesori
  • Profesor: „În momentul în care s-au făcut programările a fost o luptă”

Persoanele care deservesc activități esențiale vor fi reprogramate la vaccinare, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Decizia a fost luată ca urmare a unui deficit de doze de vaccin, care ajunge la 117.000.

Amânarea programărilor la vaccin îi afectează și pe profesori. Iulia Trifu, din Timișoara, e de părere că doar prin vaccinare se poate întoarce mai repede, lângă elevi. Cu greu a găsit un loc, pentru luna martie. Iar acum află că totul se dă peste cap.

Iulia Trifu: „Destul de dezamăgitor. În momentul în care s-au făcut programările a fost o luptă. Ni se pare frustrant să mai așpteptăm zece zile, în condițiile în care încercăm să ne pregătim pentru școala față în față.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Iulia Trifu susține că școala la care predă s-ar putea încadra în „scenariul verde”, iar elevii s-ar putea întoarce în bănci. De asemenea, ea spune că profesorii sunt reticenți să se expună fără a fi imunizați.

O profesoară din Iași care a avut deja COVID, sfătuită de medici să se vaccineze

Ana Belcescu este profesoară de limba engleză la Colegiul Național Iași. A avut deja COVID și nu s-a grăbit să se programeze, astfel că prima doză ar trebui să o facă abia pe 17 martie. Chiar și așa, crede că vaccinarea este o soluție pentru ca școala să înceapă în siguranță. Ana Belcescu spune că medicii au sfătuit-o să se vaccineze.

La Timișoara, primarul a promis centre de vaccinare destinate profesorilor

Sorin Ionescu, directorul celui mai mare liceu din Timișoara, a reușit deja să se vaccineze.

Sorin Ionescu: „Pot spune că fac parte dintre privilegiați, am reușit joi să mă vaccinez. Din cei 94 de colegi profesori care și-au exprimat dorința de a se vaccina, aproximativ 22 au reușit deja. Mai avem 20 de colegi pe care nu am reușit să-i programăm.”

Sorin Ionescu spune că primăria Timișoara a anunțat că vor fi organizate centre de vaccinare destiante exclusiv cadrelor didactice.