Profesorii, dezamăgiți de amânarea programărilor la vaccinare. „Ni se pare frustrant să mai așpteptăm zece zile”

Persoanele care deservesc activități esențiale vor fi reprogramate la vaccinare, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Decizia a fost luată ca urmare a unui deficit de doze de vaccin, care ajunge la 117.000.

Amânarea programărilor la vaccin îi afectează și pe profesori. Iulia Trifu, din Timișoara, e de părere că doar prin vaccinare se poate întoarce mai repede, lângă elevi. Cu greu a găsit un loc, pentru luna martie. Iar acum află că totul se dă peste cap.

Iulia Trifu: „Destul de dezamăgitor. În momentul în care s-au făcut programările a fost o luptă. Ni se pare frustrant să mai așpteptăm zece zile, în condițiile în care încercăm să ne pregătim pentru școala față în față.”

Iulia Trifu susține că școala la care predă s-ar putea încadra în „scenariul verde”, iar elevii s-ar putea întoarce în bănci. De asemenea, ea spune că profesorii sunt reticenți să se expună fără a fi imunizați.

O profesoară din Iași care a avut deja COVID, sfătuită de medici să se vaccineze

Ana Belcescu este profesoară de limba engleză la Colegiul Național Iași. A avut deja COVID și nu s-a grăbit să se programeze, astfel că prima doză ar trebui să o facă abia pe 17 martie. Chiar și așa, crede că vaccinarea este o soluție pentru ca școala să înceapă în siguranță. Ana Belcescu spune că medicii au sfătuit-o să se vaccineze.

La Timișoara, primarul a promis centre de vaccinare destinate profesorilor

Sorin Ionescu, directorul celui mai mare liceu din Timișoara, a reușit deja să se vaccineze.

Sorin Ionescu: „Pot spune că fac parte dintre privilegiați, am reușit joi să mă vaccinez. Din cei 94 de colegi profesori care și-au exprimat dorința de a se vaccina, aproximativ 22 au reușit deja. Mai avem 20 de colegi pe care nu am reușit să-i programăm.”

Sorin Ionescu spune că primăria Timișoara a anunțat că vor fi organizate centre de vaccinare destiante exclusiv cadrelor didactice.

Exit mobile version