• Vaccinarea profesorilor este o speranță pentru întoarcerea la școală
  • Luca, elev: Abia aștept să mă întorc la școală
  • Marcel Bartic, profesor: Este rolul nostru să le redăm elevilor încrederea în știinţă

Școala online i-a ținut departe luni întregi de colegii lor. Și pentru mulți, orele din fața calculatorului sunt obositoare. Vaccinarea ar putea aduce, însă, vești bune pentru elevi.

Marcel Bartic este unul dintre profesorii care abia așteaptă să se vaccineze, iar el crede că rolul profesorilor este să le redea elevilor încrederea în știință.

„Școala trebuie să fie strâns legată de ceea ce se întâmplă zi de zi în țara asta, să fie vârful de lance al clădirii critice, ar trebui să ia atitudine în multe dintre problemele cu care ne confruntăm în fiecare zi. Faptul că ne vaccinăm este un lucru pe care nu-l facem doar pentru noi, îl facem și pentru cei din jurul nostru”, a spus profesorul.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Luca, fiul lui Marcel, este și el unul dintre elevii care s-au cam săturat de școala online. Spune că vrea să se întoarcă în bancă și să învețe productiv, pentru că orele online au fost mai mult o distracție.

„Este cam ciudat că am 11 ani și nu am vârsta pentru vaccinare dar tot o să vorbesc cu ea pentru că poate ia în calcul și părerea mea. Vaccinarea nu va aduce totul la normal sau va schimba ceva dar totuși va readuce un pic șansele împotriva virusului ăstuia în balanța noastră”, spune elevul.