• Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) a publicat un raport nou cu privire la reacţiile adverse după vaccinarea cu Johnson&Johnson
  • 3% dintre reacţiile raportate sunt clasificate drept „grave” 
  • Numărul cazurilor de anxietate, în primele 15 min de la imunizare, este în creştere 

 Au apărut date noi cu privire la siguranţa vaccinului Johnson&Johnson. Cercetătorii din cadrul CDC au publicat un raport după ce au monitorizat reacţiile adverse.

Raportul  CDC arată că doar 3% dintre reacţiile raportate după administrarea vaccinului sunt clasificate drept grave. În total, s-au înregistrat 17 cazuri de coagulare severă a sângelui, inclusiv 14 cazuri de tromboză venoasă cerebrală.

Numărul cazurilor de anxietate din primele 15 min post-vaccinare, este în creştere

Cercetătorii au examinat datele a cinci locuri de vaccinare în masă care au raportat evenimente legate de anxietate, inclusiv ritm cardiac rapid, respiraţie rapidă şi leşin, după administrarea serului anti COVID.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

S-a constatat că rata sincopei sau leşinului este de 164 ori mai mare decât rata leşinului după vaccinul antigripal.

Cercetătorii spun că astfel de reacţii pot fi întâlnite după orice tip de vaccinare

Autorii studiului spun că oamenii cu frică de ace sunt înclinaţi să opteze către vaccinul cu o singură doză şi că mulţi dintre ei au antecedente de leşin în cazul înţepăturilor. 

Jumătate dintre rapoartele de leşin au apărut la persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani, iar leşinul asociat cu injecţiile este mai frecvent la adolescenţi şi adulţii tineri.

În România, administrarea acestui ser începe pe data de 4 mai.