• AstraZeneca a anunțat că nu va putea onora cantitățile de vaccin promise Uniunii Europene în primul trimestru
  • Comisarul european pentru Sănătate a scris pe Twitter după o întâlnire cu repezentanții companiei că a insistat să aibă un calendar clar al livrărilor

Avem o nouă problemă în aprovizionarea cu vaccin. După ce Pfizer și-a redus livrările săptămâna trecută, AstraZeneca a anunțat că nu va putea onora cantitățile de vaccin promise Uniunii Europene în primul trimestru.

Asta din cauza unor probleme de producție la una dintre fabricile din Europa. Potrivit Reuters, în loc de 80 de milioane de doze, ar urma să fie livrate doar 31. Financial Times dă alte cifre, în loc de 100 de milioane de doze, ar urma să ajungă mai puțin de jumătate. Nu avem cifre clare, dar problema există.

Comisarul european pentru Sănătate a scris pe Twitter după o întâlnire cu repezentanții companiei că a insistat să aibă un calendar clar al livrărilor, pe baza căruia statele membre să își poată organiza campania de vaccinare, după ce va fi emisă o autorizație de punere pe piață.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Autorizația ar putea veni la sfârșitul lunii viitoare. Pe 29 ianuarie se întrunesc experții Agenției Europene a Medicamentului pentru a lua o decizie.

Organizatorii campaniei de vaccinare de la noi îți spun că programările făcute până acum rămân valabile, au fost deschise locurile la vaccinare doar pentru vaccinurile cu un calendar de livrare clar.