• Noua tulpină a coronavirusului a fost confirmată la o tânără de 27 de ani din Giurgiu.
  • Medicii spun că noua tulpină este mai contagioasă decât virusul iniţial.
  • Octavian Jurma: Strategia de vaccinare trebuie adaptată la noua situaţie.

Cu toții am auzit că noua tulpină a coronavirusului a fost confirmată în România. Medicii ne transmit că acum, mai mult decât oricând, trebuie să respectăm regulile sanitare. Infecţioniştii cred că vaccinarea este una dintre puţinele soluții, cel puțin deocamdată, în lupta cu virusul. Iată ce spun experţii:

Dr. Beatrice Mahler: „Putem vorbi de o tulpină mai periculoasă, pentru că un număr mai mare de cazuri infectate înseamnă un număr mai mare de pacienţi în terapie intensivă şi pacienţi cu forme severe. Cu siguranţă, în acest moment, trebuie să luăm în calcul cu maximă prioritate, vaccinarea persoanelor la risc”.

Voichiţa Lăzureanu, medic infecţioniost: „Se pare că este mult mai infecţioasă şi că reuşeste să infecteze un număr mai mare de oameni decât tulpina iniţiala. Vaccinarea rămâne una dintre puţinele metode pe care le avem în acest moment de a lupta cu acest virus”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Laura Ghibu, medic în Suedia: Din pacate si aici am avut mai multe cazuri. Toţi care vin din Marea Britanie au fost obligaţi să se carantineze 14 zile. Este singura soluţie pentru a nu avea o răspândire incendiară”.

Emilian Imbri, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, a spus, la Aleph News, a spus că nu e nevoie, deocamdată, de mijloace suplimentare de protecție în fața noii tulpini.

Din câte am fost informați, nu există diferențe cu privire la simptomatologia pacienților care se infectează cu această nouă tulpină, ci doar cu privire la transmiterea sa. Cu siguranță vom vedea o presiune pe sistemul medical. Nu cred că va fi nevoie de măsuri suplimentare”, a spus medicul, la Aleph News.

Pentru medicul Octavian Jurma, nu este o surpriză confirmarea noii mutații şi în România, atâta timp cât avem o comunitate mare de români în Marea Britanie. El crede că responsabilii ar trebui să mai lucreze la strategia de vaccinare.

Nu este o surpriză prezenţa acestei tulpine. Era statistic posibil să circule şi aici, după ce a fost anunţat în Marea Britanie. Această strategie trebuie actualizata la situatia epidemiologică, acesta este motivul pentru care multe ţări şi-au adaptat strategia din mers”, a declarat medicul Octavian Jurma.

Epidemiologul Anamaria Dobrotă: „Momentan, nu s-a demonstrat o creștere a mortalității odată cu această tulpină, dar este de urmărit, ca să știm dacă este mai agresiv sau nu. Mutațiile respective sunt pe anumite gene. Rămânem cu aceleași simptome”