• Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicită autorităților ca șoferii profesioniști să fie vaccinați
  • Transportatorii vor să distribuie vaccinul, însă statul nu a dat nici un răspuns
  • În România există 41.000 de firme de transport

Reprezentanții companiilor de transport auto cer să fie puși pe lista de priorități la vaccinare și șoferii de camioane. Unele țări nu îi lasă să treacă granița dacă nu au test negativ de coronavirus, iar asta înseamnă cheltuieli mari pentru firme.

Pentru Mihaela Bogiu, care administrează o companie de transport și telecomunicații cu 10 camioane și 100 de angajați, imunizarea înseamnă salvarea businessului afectat de criza coronavirusului.

Mihaela Bogiu, administrator Business Builder Management Transport: „Valoarea profitului cu siguranţă a fost afectată. Sunt de asemenea foarte mulţi şoferi de tir care lucrează pe spaţiile comunitare. Am aplicat pentru vaccinarea întregului personal de la birou.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

La schimb cu cererea de a fi prioritizați la vaccin, cei din transporturile auto se oferă să ajute statul la distribuirea vaccinului. Au rămas însă cu un gust amar.

George Dobre, specialist relaţii publice şi comunicare UNTRR: „Noi am cerut în luna Decembrie, am avut un comunicat în care ne-am arătat dorinţa şi disponibilitatea în transportul vaccinului dar nu cunoaştem mai multe detalii în acest sens.”