• SUA solicită persoanelor care călătoresc cu avionul un test negativ COVID-19 la o zi de la plecare
  • Carantina rămâne obligatorie pentru toți călătorii nevaccinați
  • Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor evaluează cum să realizeze călătoriile internaționale cât mai sigure, inclusiv testele mai aproape de momentul zborului

Statele Unite ale Americii solicită persoanelor care călătoresc cu avionul să prezinte un test COVID-19 negativ efectuat în termen de o zi de la plecare. Măsura apare ca urmare a îngrijorărilor legate de răspândirea noii variante de coronavirus, Omicron. Noua cerință de testare de o zi s-ar aplica în mod egal atât cetățenilor americani, cât și cetățenilor străini.

În prezent, călătorii aerieni internaționali vaccinați pot prezenta un rezultat negativ al testului obținut în termen de trei zile de la plecare. Majoritatea cetățenilor străini trebuie să fie vaccinați pentru a intra în Statele Unite ale Americii. Călătorii nevaccinați trebuie să primească un test COVID-19 negativ în termen de o zi de la sosire.

Reuters anunță că purtătoarea de cuvânt a CDC a confirmat că agenția lucrează pentru a modifica regulile sale de testare pentru călătorii „pe măsură ce aflăm mai multe despre varianta Omicron; un ordin revizuit ar scurta termenul de testare obligatorie pentru toți călătorii aerieni internaționali cu o zi înainte de plecarea în Statele Unite”.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Carantină obligatorie pentru orice călător nevaccinat

Administrația ia în considerare, de asemenea, să solicite călătorilor aerieni un alt test COVID-19 în termen de trei până la cinci zile de la sosirea în Statele Unite ale Americii, au spus oficialii. CDC nu a confirmat acest lucru, dar va continua să recomande tuturor „călătorilor ar trebui să facă un test viral COVID-19 la 3-5 zile după sosire” și „carantină după călătorie pentru orice călător nevaccinat”. Regulile mai stricte ar putea fi anunțate joi, dar nu este stabilită o dată de la care ar putea intra în vigoare.

Directorul CDC, Rochelle Walensky, a declarat că agenția „evaluează cum să facă călătoriile internaționale cât mai sigure posibil, inclusiv testele mai aproape de momentul zborului”.