• În România, etapa a doua de vaccinare ar trebui să înceapă din 15 ianuarie
  • Platforma informatică şi centrele de vaccinare sunt nefuncţionale pentru noua etapa
  • Avem nevoie de 2000 medici şi 6000 asistenţi pentru etapa a II-a de vaccinare
  • Totalul centrelor de vaccinare în România, etapa a II-a: 1030

Din 15 ianuarie ar trebui să înceapă cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare în România. Persoanele vulnerabile şi angajaţii din domenii esenţiale vor fi imunizaţi.

Cu o săptămână înaintea “startului” anunţat de coordonatorii campaniei de vaccinare, nu avem încă amenajate centrele de vaccinare. Nu sunt medici şi asistenţi care să administreze dozele. Nu ştim când va deveni funcţională platforma informatică pentru această etapă.

Deocamdată, nu ştim nici dacă vor fi seringi pentru diluţia şi administrarea vaccinului. Iuliana Manea, coordonatorul Inspecţiei Sanitare din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, spune că, dacă eşti în categoria celor care urmează să fie imunizaţi în etapa a doua, mai ai de aşteptat. Abia din februarie, în Dolj, ar putea fi deschise centrele comunitare de vaccinare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Până atunci, primăriile trebuie să asigure dotarea centrelor, dar şi personalul de care este nevoie în aceste centre de vaccinare.

Rela Filip, viceprimarul Craiovei, spune că abia în data de 28 ianuarie Consiliul Local va discuta alocarea banilor necesari pentru campania de vaccinare: „Am primit necesarul de dotare în ceea ce înseamnă mobilier, imprimante, calculatoare, tablete. Tot ce trebuie. Şi personal”.

România începe etapa a 2-a de vaccinare cu probleme. Nu sunt medici şi asistente să facă dozele, iar centrele nu sunt amenajate