• Peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer ajung astăzi în România
  • Este cea mai mare tranșă de vaccinuri pe care o primește țara noastră
  • Vaccinul va fi distribuit în șapte centre regionale de stocare

România primește astăzi cea mai mare tranșă de vaccinuri Pfizer de până acum. Peste 200.000 de doze vor ajunge în șapte centre regionale de stocare din țară.

Vaccinul va pleca, la fel ca până acum, oarecum proporțional pentru a fi distribuit în toate județele. Nu se ține cont încă, de criteriul epidemiologic, așa cum a promis Valeriu Gheorghiță. Spre exemplu, județul Timiș, care are o incidență de 4,95 la mie va primi 24.570 de doze de vaccin pentru cele șase județe pe care le deservește. La Iași, unde incidența este de 1,16, vor fi trimise peste 28.000 de doze de vaccin.

Până acum, s-au vaccinat cu serul Pfizer peste 700.000 de oameni. Este primul vaccin care a fost folosit în România, încă de acum două luni. Și, de îndată ce se deschid programări pentru el, se epuizează rapid.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Nu la fel de mulți oameni se vaccinează cu AstraZeneca. De când au început programările, de pe 10 februarie, au fost permanent locuri disponibile. Doar că acest vaccin poate fi folosit numai de către cei care sunt în etapa a doua a strategiei de vaccinare și au peste 55 de ani. Sunt oameni care l-ar vrea, dar se încadrează în etapa a treia și aceasta va începe abia în aprilie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că listele de așteptare vor fi disponibile din 15 martie. Ceea ce trebuie precizat este că, din momentul în care vor exista acele liste, nu îți vei mai putea face direct programare în platformă. Vei fi pe lista de așteptare și, când va fi un loc disponibil, vei fi anunțat.