Românii vaccinați cu prima doză de ser anti COVID vor fi recompensați. Unde poți merge cu dovada imunizării

  • Cei care se vaccinează cu prima doză între 7-16 mai pot primi o carte
  • O cafenea din Oradea oferă o cafea gratuit celor care se vaccinează
  • Librăria spune că gestul este unul simbolic, nu unul discriminatoriu
  • Campania celor de la Curtea Veche a fost un succes și o vor extinde în toată țara

Dacă până acum ți-am spus că cei care se vaccinează în alte state primesc bere, mâncare sau chiar marijuana, să știi că și la noi au apărut astfel de beneficii post-vaccinare.

În Oradea poți primi o cafea gratis, iar în capitală, o carte. Antreprenorii vor să pună umărul la treabă pentru a-și pune din nou afacerile pe picioare.

„Noi considerăm că susținerea vaccinării acum este și un mesaj și un lucru pe care trebuie să le facem ca și comunitate. Împreună încercăm să ne vaccinăm și să ajungem la imunitatea de turmă”, este mesajul lui Barna Nemethi, CEO Curtea Veche.

Campania din online a fost apreciată cel mai mult de tineri

Victor și Cătălina au aflat de ideea librăriei de pe platformele sociale și au venit să-și ridice cărțile.

„E un fel de răsplată că te-ai vaccinat, pe lângă propria ta siguranță și a celor din jur. În felul ăsta, poate încurajăm mai mulți oameni să se vaccineze și să înțeleagă că nu e niciun risc”, au mărturisit cei doi.

Există voci care au criticat inițiativa din cauză că ar fi una discriminatorie. Reprezentanții librăriei spun că nu poate fi
vorba de privilegii, ci de o acțiune de încurajare a vaccinării.

„Ceea ce dăm e simbolic. Vrem să sprijinim acest demers al comunității de a reacționa rațional față de ce se întâmplă în jurul nostru”, a conchis Barna Nemethi.