Scade interesul pentru vaccinare la Sibiu. Cele mai mari centre de imunizare își suspendă activitatea

Cabinet vaccinare Sursa foto: Mediafax Foto
  • Cele mai mari două centre de vaccinare din Sibiu își suspendă activitatea
  • Centrele se închid, după șase luni de activitate, din cauza numărului scăzut al persoanelor care se vaccinează
  • Județul Sibiu este pe locul 3 în topul vaccinării din țară

Vaccinarea se oprește la Sibiu. Cele mai mari două centru de vaccinare din Sibiu, primele deschise pentru populație, își suspendă activitatea, de la 1 iulie, după șase luni de funcționare, din cauza scăderii numărului de persoane care vin să se vaccineze împotriva COVID-19.

Reprezentanții Primăriei Sibiu au anunțat, marți, că cele două centre de vaccinare care funcționează la Redal Expo, își suspendă activitatea începând cu data de 1 iulie, din cauza scăderii cererii de vaccinare din partea populației.

Primul centru de vaccinare de la Redal Expo a fost deschis în luna ianuarie a acestui an, iar cel de-al doilea în luna februarie. Locația centrelor de vaccinare a fost pusă la dispoziție gratuit către un antreprenor local.

Sibienii care doresc să se vaccineze împotriva COVID au în continuare la dispoziție centrul de vaccinare drive through din parcarea Piața Teatrului, centrul de vaccinare din Zona Industrială Vest, centrul de vaccinare de la Spitalul Militar Dr. Alexandru Augustin și centrul de vaccinare de la la Mall-ul din comuna Șelimbăr.

În județul Sibiu, 35,4% din populația eligibilă de peste 12 ani vaccinată, potrivit ultimei raportări a CNCAV, Sibiul fiind pe locul 3 în țară după București și Cluj.