• Dozele vin, dar oamenii nu se mai înghesuie
  • Colonelul Valeriu Gheorghiță recunoaște că interesul pentru vaccinare a scăzut
  • Prin intermediul caravanelor mobile s-au vaccinat puțin peste 18.500 de persoane până acum

Aproape 6 milioane și jumătate de doze de vaccin vor ajunge în țară luna asta. Dozele vin, dar oamenii nu se mai înghesuie. Asta arată cifrele, iar ideea e întărită și de colonelul Valeriu Gheorghiță, care recunoaște că interesul pentru vaccinare a scăzut.

Nici ajutorul din partea medicilor de familie nu este cel la care ar fi sperat.

31% dintre medicii de familie care au contract cu Casele de Asigurari de Sanatate au încheiat contract și pentru activitatea de vaccinare împotriva COVID-19, însemnând 2.958 de medici de familie, dintr-un total de 9.583 care se află de relație contractuală cu Casele de Asigurări de Sănătate”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Prin intermediul caravanelor mobile s-au vaccinat puțin peste 18.500 de persoane până acum. Coordonatorul campaniei de vaccinare face apel la toate autoritățile să se implice în promovarea vaccinării.

Fără implicarea dumnealor și aici mă refer de la nivel de județ, prefect, președintele Consiliului Județean, până la nivel de comună, însemnând primari și tot ce înseamnă vector de imagine în comunitatea respectivă, medic de familie, preot, dascăl, este foarte important să ne mobilizăm cu toții”, a adăugat Gheorghiță.

Dacă ritmul de vaccinare nu va crește, indiferent de metodele pe care le pun la dispoziție, autoritățile se gândesc să păstreze vaccinul pentru zile negre.

„Este important să avem un stoc important de doze care să poată să fie folosite la nevoie. Și marea parte a dozelor care sunt recepționate deja vor intra într-un mecanism, fie de revânzare, fie de donație. Se analizează, se lucrează la acest mecanism, va fi dezbătut și aprobat un act normativ în acest sens”, a mai spus șeful campaniei de vaccinare.