• Nicuşor Dan spune că instituţia pe care o conduce este la dispoziţia DSP-ului
  • Sectorul 6 va avea un centru de vaccinare amplasat în Regie
  • Costurile de amenajare vor fi suportate de bugetul UPB

Suntem în linie dreaptă spre etapa a doua a campaniei de vaccinare. Doar opt centre vor fi deschise luni în Bucureşti. Totuși pregătite sunt 12, dar nu vor fi deschise decât dacă e nevoie de ele sau dacă va fi disponibil vaccinul, a spus prefectul Capitalei.

Şi în perioada următoare, putem ajunge până la 29 de centre de vaccinare în București. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan spune că poate detaşa personal sanitar.

Pentru programul de vaccinare suntem la dispoziţia DSP-ului şi a prefectului. Suntem gata să detaşăm 140 de persoane. Dacă e nevoie de mai mulţi evident că vom face toate eforturile de care e nevoie.”, a spus Nicușor Dan.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

La Universitatea Politehnică, în sectorul 6, vor fi deschise şase centre de vaccinare. Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii spune că pune bani din bugetul Politehnicii pentru a amenja centrele. Ba mai mult pune la dispoziţie propriile cadre medicale din campus.

Dacă va fi decontat mulţumim foarte mult, dacă nu va fi decontat îl suportăm. Lucrările vor începe chiar în cursul acestei zile, mâine dimineaţă. În mod normal, programul ar trebui să fie la fel cu cel al celorlalte centre de dimineaţă până la ora 20. Câteva sute de persoane vaccinate pe zi în acest centru poate chiar mai multe.”, a spus Mihnea Costoiu.

O parte din locuitorii din zonă încă nu au aflat de centrul care urmează să fie amenajat în incinta universităţii. În orice caz, ei sunt optimişti şi cu siguranţă, când le va veni rândul, se vor duce să se vaccineze.

„Sunt şi studentă la facultatea de medicină şi sunt şi pro vaccinare. Acum că am auzit de el, sigur!”, a spus Ștefania, studentă la UMF.