Stadionul Yankee din New York a devenit centru de vaccinare COVID. Peste 13.000 de persoane s-au programat la imunizare

  • Stadionul Yankee din New York a devenit centru de vaccinare COVID
  • La deschiderea arenei s-a format o coadă imensă cu persoane venite să se vaccineze
  • Au fost persoane care au renunțat să stea la coadă, deși aveau programare

Celebra arenă a lui New York Yankees s-a transformat peste noapte din stadion de baseball în centru de vaccinare. Mii de oameni s-au bucurat ca la un home run de data aceasta, pentru că și-au primit doza de vaccin pentru COVID.

Goldie Albergottie, americancă din Bronx: „Sunt binecuvântată, ce pot spune? A fost simplu. Mi-au luat actul de identitate și apoi m-am dus să-mi facă injecția. Iar apoi am așteptat vreo 15 minute, poate mai mult, și sunt aici acum.”

Totul a plecat de la inițiativa primarului Bill De Blasio după ce New York-ul a avut cel mai mare procentaj de teste pozitive din State. Peste 13.000 de oameni s-au programat la vaccin pe arenă și s-au format cozi interminabile din primele ore. Au fost și persoane care au renunțat să-și aștepte rândul.

Lawrence Ftrancis, cetățean din Bronx: „Mi s-a spus că programarea care mi-a fost făcută avea condiție să vin cu 15 minute mai devreme. Dar am venit aici și sunt oameni care nu au erau pe listă și e o coadă care se întinde dincolo de bloc. Ar dura 3 ore să aștept la coadă. Nu voi putea să aștept să îmi fac vaccinul așa cum credeam când m-am programat.”