• Florin Cîțu: Studenții care pleacă în străinătate ar putea fi incluși în etapa a doua
  • Mihai: Mă voi vaccina pentru că vreau să profit de ultimele luni de studenție
  • Cei care studiază în străinătate se pot adresa ministerului Sănătății pentru vaccin

Dacă ești student la o facultate din străinătate, să știi că ai putea să intri în a doua etapă a vaccinării.

Florin Cîțu, premierul României: „Ar putea să fie și aceasta o categorie pe care o vom include selectiv pentru persoanele care vor intra în etapa a doua, încă nu s-a luat o decizie. Recomand celor care sunt în această situație să vorbească cu Ministerul Sănătății.”

Mihai e student în anul 3 la Kings College din Londra. S-a cam săturat să spună că e student în Marea Britanie, deși el face cursurile din casa lui de la Craiova. Vaccinarea ar putea fi o soluție să se întoarcă înapoi la școală.

Mihai Marica, student: „Am așteptat foarte mult timp, sunt aproape de un an de zile acasă și studiez în regim online și din punctul ăsta de vedere aș face orice ca să mă întorc, fiind student în ultimul an vreau să profit de ultimele luni în UK. „


Nu știm, însă, câți studenți români sunt în situația asta. Ministerul Educației nu are date despre numărul celor care studiază în străinătate, mai ales dacă au plecat pe cont propriu. Liga Studenților Români din Străinătate spune că 50.000 de tineri români studiază la facultăți din afară. Unul din patru tineri alege Marea Britanie pentru studii.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA