• 8 din 10 familii caută bonă vaccinată pentru copiii lor.
  • Studiul arată că părinții sunt dispuși să plătească cu 12-15% mai mult pentru serviciile unei bone vaccinate.

Cererea părinţilor pentru bone vaccinate a crescut cu 70% faţă de anul trecut, conform unei cercetări recente. Dacă în anul 2020, una din 10 familii îşi punea problema colaborării cu o bonă vaccinată, în 2021, opt din zece familii (80%) iau în considerare acest aspect, potrivit Sitter, platformă online dedicată serviciilor de îngrijire din România.

„În contextul în care din ce în ce mai mulţi părinţi apelează la serviciile bonelor din cauza reglementărilor impuse de lege, considerăm că este necesară o discuţie despre acest subiect în spaţiul public. Am descoperit că bonele vaccinate îşi găsesc mult mai uşor de muncă, iar asta cred că va fi o tendinţă în continuă creştere. Ei îşi pot alege din prima condiţiile în funcţie de care aleg bona. Am introdus şi un serviciu de evaluare psihologică la cerere a bonei pentru că are un rol atât de important în stabilirea gradului de compatibilitate cu angajatorul şi oferă un motiv în plus de linişte familiilor. Concluzia la care am ajuns în urma analizei din ultimul an este următoarea: bonele vaccinate îşi găsesc mult mai repede şi mai uşor un loc de muncă pe termen lung, iar părinţii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru asta”, subliniază Laura Bulai, co-fondator Sitter.

În urma unor interviuri cu părinţii, cele mai des întâlnite motive care stau la baza alegerii lor sunt: dacă bonele sunt verificate şi au recenzii sau recomandări pozitive de la alte familii, dacă sunt sau nu vaccinate împotriva Covid şi, nu în ultimul rând, proximitatea faţă de zona în care locuieşte familia.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT