• O singură doză de vaccin anti COVID-19 poate reduce transmiterea virusului SARS-CoV-2 cu până la jumătate, potrivit unui studiu recent
  • Eficacitatea serurilor Pfizer și AstraZeneca a fost observată după aproape 14 zile de la imunizare
  • Studiul a inclus peste 57.000 de persoane

Rezultatele unui studiu publicat recent de Serviciul de Sănătate Publică din Anglia (PHE) arată că pandemia de COVID-19 poate fi controlată, mai ales că persoanele vaccinate sunt mai puțin susceptibile de a transmite coronavirusul celorlalți, anunță The Guardian.

Oamenii au constatat că participanții cărora li s-a administrat o singură doză de ser, fie de la Pfizer/BioNTech, fie de la Oxford/AstraZeneca și care s-au infectat cel puțin trei săptămâni mai târziu, au avut între 38-49% mai puține șanse de a transmite virusul SARS-CoV-2 mai departe.

Eficacitatea serurilor a fost observată după aproape 14 zile de la imunizare, indiferent de vârstă

Experții vor evalua acum dacă două doze de vaccin pot reduce transmisia coronavirusului și mai mult de atât.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Studiul a inclus peste 57.000 de participanți din 24.000 de familii, care aveau în preajma lor persoane vaccinate. Aceștia au fost comparați cu aproape 1 milion de alte persoane nevaccinate.

„Deși aceste constatări sunt foarte încurajatoare, chiar dacă ați fost vaccinat, este foarte important să continuați să acționați ca și cum ați avea virusul, să practicați o igienă bună a mâinilor și să respectați distanțarea socială”, a subliniat dr. Mary Ramsay, din cadrul PHE.