• Joi a fost aprobată doza de rapel cu vaccinul Moderna în Japonia.
  • În același timp, Novavax a depus cererea pentru a primi aprobare pentru vaccinul său în Japonia.
  • În Japonia, aproximativ 80% din populație este vaccinată complet anti-COVID.

Japonia a aprobat oficial joi vaccinul COVID-19 al Moderna Inc. pentru doza de rapel, în timp ce Novavax Inc. a depus cererea pentru prima aprobare a vaccinului său în această țară. Vaccinul Moderna, utilizat până în prezent mai ales în Japonia la locurile de vaccinare de la locul de muncă, a fost aprobat pentru a fi utilizat ca a treia doză de rapel pentru persoanele cu vârsta de 18 ani sau mai mult. Această măsură vine ca urmare a unei recomandări făcute miercuri de experții din cadrul Ministerului Sănătății.

Vaccinul pe bază de proteine al Novavax a fost prezentat autorităților de reglementare de către distribuitorul său japonez Takeda Pharmaceutical Co. În așteptarea aprobării, Takeda plănuiește să producă vaccinul în Japonia și să îl distribuie la începutul anului 2022. După un început relativ târziu, Japonia a vaccinat complet aprximativ 80% din populația sa. Țara mai are aproximativ 31 de milioane de doze rămase dintre vaccinurile Pfizer și Moderna, cu acorduri în vigoare pentru a obține încă 170 de milioane de doze în anul 2022.

Experții spun că faptul că Japonia a început mai târziu campania de vaccinare, ceea ce ar putea ajuta la menținerea numărului scăzut de cazuri de COVID-19 deoarece imunitatea de la vaccinuri pentru majoritatea oamenilor nu a scăzut încă. Ministrul sănătății, Shigeyuki Goto, a declarat săptămâna trecută că rapelurile ar trebui să fie administrate cât mai curând posibil.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Vaccinul Novavax a primit prima aprobare de utilizare de urgență în Indonezia la începutul lunii noiembrie, urmată de Filipine. citeste mai departe.