Te poți vaccina la Buftea, fără programare. Programul evenimentului de vaccinare și serurile disponibile

centru de vaccinare Sursa foto: Mediafax Foto
  • Un eveniment de vaccinare ca avea loc la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, în weekendul 14-16 mai 2021
  • Programul va fi unul extins cu patru ore, respectiv între orele 8:00-24:00, anunță un comunicat

De mâine te poți vaccina la Buftea, fără programare, doar cu buletinul și ești scutit de restricțiile de trafic impuse de starea de alertă.

Weekend-ul acesta se organizează un eveniment de vaccinare la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea. Ai posibilitatea să îți alegi serul de la Pfizer sau Moderna, iar programul este de la 8 la 24.

Organizatorii și-au propus să vaccineze 800 de oameni pe zi pe durata evenimentului.

De la începutul campaniei naționale de vaccinare și până în prezent, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea au fost alocate 40.482 de doze de vaccin (37.823 Pfizer BioNTech și 17.790 Moderna). 22.692 de persoane au primit până acum prima doză de vaccin și 17.790 persoane au efectuat și rapelul.

Evenimentul se adresează și grupurilor defavorizate, respectiv persoanelor cu dizabilități și/sau care sunt greu deplasabile. În acest sens, există chiar și un protocol de colaborare semnat între Primăria orașului Buftea și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, prin care echipele mobile cu personal medical efectuează acțiuni de vaccinare împotriva Covid-19 pe toată raza județului Ilfov. Beneficiarii sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, nedeplasabile și personalul din cele 28 de centre de îngrijire pentru vârstnici din județul Ilfov, arondate de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov. Până în prezent s-au efectuat 127 de deplasări ale echipei mobile de vaccinare, dintre care 45 au fost la domiciliu, și au fost efectuate 3500 de vaccinări în centre rezidențiale.

Evenimentul este organizat la inițiativa Consiliului Județean Ilfov, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Ilfov, al Primăriei orașului Buftea și al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea.