Toți adulții din Marea Britanie vor fi vaccinați până pe 31 iulie, anunță Boris Johnson

BILANȚUL VACCINĂRII. Peste 38.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Câte reacții adverse au apărut Mediafax Foto
  • Toți adulții din Marea Britanie vor fi vaccinați până pe 31 iulie, spune prim-ministrul Boris Johnson
  • Peste 17 milioane de persoane din UK au primit deja prima doză de vaccin anti-COVID-19
  • Restricțiile ar putea fi relaxate în Marea Britanie

Premierul Boris Johnsos a promis că toți adulții din Marea Britanie vor primi prima doză de vaccin împotriva coronavirusului până la sfârșitul lunii iulie, conform BBC.

Premierul Johnson promite că până la final de iulie vor fi vaccinați toți adulții din Regat. Asta înseamnă cu două luni mai devreme decât programarea inițială.

Primul pas este să termine cu prima doză la populația de peste 50 de ani, până pe 15 aprilie.

Peste 17 milioane de persoane au primit deja prima doză de vaccin anti-COVID, în Marea Britanie, de la debutul campaniei de imunizare, în decembrie 2020. Sunt cei din categoriile cele mai expuse. Vestea le dă speranțe și britanicilor, și expaților. S-au săturat de afaceri închise, de bani pierduți și de concedii tăiate.

Luni, ar putea fi anunțate o serie de relaxări a restricțiilor. Un pas a fost făcut. Este vorba de bătrânii din cămine, care acum se pot întâlni cu rudele.

Prioritatea tuturor este redeschiderea școlilor, dar și a pub-urilor, restaurantelor și a turismului. În Anglia, copiii ar putea reveni în bănci pe 8 martie.