Tranșa simbolică din serul anti-COVID de la Moderna ajunge miercuri în România. Dozele de vaccin se înmulțesc, la fel și întrebările

  • În România sunt disponibile peste 325.000 de doze de vaccin Pfizer
  • Mâine primim un lot simbolic de 14.000 de doze din serul Moderna
  • Peste numai 3 zile, ar urma să fie vaccinați cei din etapa a doua: seniori, profesori, lucrători din sectoare esențiale, cum e alimentația publică

Sunt peste 325.000 de doze de vaccin anti-COVID disponibile în România. Toate de la Pfizer. Și mâine primim un lot simbolic din serul Moderna. Cele 14.000 doze de vaccin Moderna, vor ajunge mâine la Institutul „Catacuzino”. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare.

Ne bucurăm de libertatea de a alege. Dacă ne vaccinăm sau nu. Pentru că avem cu ce, deocamdată. Și asta pentru că am intrat în clubul țărilor Uniunii Europene. Statutul de membru ne-a adus vaccinul până la ușa centrelor de vacinare. De aici, însă, ne organizăm singuri. Și nu prea ne iese.

Peste numai 3 zile, ar urma să fie vaccinați cei din etapa a doua: seniori, profesori, lucrători din sectoare esențiale, cum e alimentația publică. Cei care gestionează campania nu știu să ne explice în ce ordine se vor imuniza. Deocamdată, avem mai multe întrebări decât răspunsuri.

Mai multe întrebări decât răspunsuri

Când le vine rândul la vaccinare antreprenorilor care își doresc imunizarea?

Cum îți poți proteja angajații?

Cum crește capacitatea de vaccinare la 20.000 de doze pe zi cum a promis Valeriu Gheorghiță pentru prima săptămână din ianuarie?

Câte din cele 1.000 de centre de vaccinare sunt pregătite?

Din cei 2.000 de doctori implicați în etapa a doua, câți sunt deja pregătiți?

Când se ajunge la 100.000 de doze pe zi promise de Câțu și 150.000 de doze pe zi promise de Gheorghiță?

Câte centre private sunt avizate pentru vaccinare?

Tu cum știi când te vaccinezi?