Trei companii din Cluj și-au unit forțele ca să își imunizeze angajații. „Estimăm ca pe parcursul a 10 ore să vaccinăm 250 de persoane”

  • Trei companii din Cluj-Napoca își vaccinează angajații, astăzi și mâine
  • La vaccinare au venit și fotbaliști de la Universitatea Cluj
  • Compania Terapia vrea să continue vaccinarea, în timpul verii

Trei companii clujene – Banca Transilvania, Farmec și Terapia, împreună cu echipa de fotbal Universitatea Cluj, şi-au unit forţele ca să îşi vaccineaze angajații împotriva COVID. Imunizarea a început astăzi şi va continua şi mâine, în centrul de vaccinare amenajat de cei de la Terapia. Serul administrat este cel de la Pfizer.

„Estimăm ca astăzi și mâine pe parcursul a 10 ore să vaccinăm 250 de persoane. În următoarea perioadă dacă va fi un succes și există doritori de vaccinare estimăm ca cel puțin încă 1.000 de persoane, atât din organizația noastră, cât și din alte organizații dacă doresc să vină”, a spus Dragoș Damian, CEO Terapia.

Cluj-Napoca este pe locul al treilea la numărul de oameni vaccinați de companii private. Şi lumea sportului a resimţit în ultimul an lipsa spectatorilor, iar acum îi îndeamnă să se vaccineze.

„Am răspuns acestui maraton de vaccinare a celor de la Terapia, deși noi suntem într-un moment atipic, pentru că sezonul s-a încheiat, majoritatea jucătorilor au plecat, alții sunt vaccianți”, a spus Ovidiu Blag, managerul clubului Universitatea Cluj.

„Am ales să mă vaccinez în primul rând, pentru a mă proteja pe mine însumi, dar și pe cei din jurul meu, fie că vorbim de familie, de colegi sau alți cunoscuți”, a spus Florin Rădoi, pacient.

În țară, peste 200 de companii, dintre care 43 din HoReCa, au cerut să organizeze centre de vaccinare pentru angajaţi.