• 18% din populația Uniunii Europene s-a vaccinat împotriva COVID-19
  • UE vrea să vaccineze 50% din populație până în iunie
  • Germania și Franța pot să imunizeze majoritatea populației până la vară

Uniunea Europeană vrea să controleze pandemia până în iunie, în ciuda problemelor cu AstraZeneca. Germania și Franța pot să imunizeze majoritatea populației până la vară, pentru că vin mai multe doze de vaccin.

Ținta propusă pentru vaccinare este de 50% din populație până la finalul lunii iunie și 70% dintre adulți până la finalul verii. Fruntașe la vaccinare sunt acum Danemarca și Malta, iar Germania, Franța, Italia, Olanda și Spania au capacitatea să inoculeze peste 55% din populație

Un raport al Comisiei menționează, în schimb, că alte țări precum Austria, Cehia sau Bulgaria nu dau semne că vor ajunge la nivelul așteptat de Comisia Europeană.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Comisia le-a transmis guvernelor că pot să atingă ținta dacă se organizează și vedem cum apar centre uriașe de vaccinare în mai multe state din Europa. Oficialii de la Bruxelles au transmis statelor europene că vor primi suficiente vaccinuri ca să imunizeze majoritatea cetățenilor până la finalul lui iunie.

Sunt prevăzute aproximativ 70 de milioane de vaccinări doar cu serul de la AstraZeneca, în următoarele trei luni, în care se vor primi 360 de milioane de doze. Problemele pot apărea dacă vaccinul companiei anglo-suedeze va fi relaționat de experții sanitari cu zecile de cazuri de tromboză descoperite până acum, dar Comisia Europeană crede că asta nu va impiedica evoluția campaniei.