• Până aseară au fost vaccinați până acum 267.424 de români
  • De la începutul campaniei de vaccinare, au apărut 871 de reacții adverse minore
  • Sunt peste 300.000 de oameni înscriși pentru următoarele săptămâni
  • Până la sfârșitul lui martie vor veni 2,5 milioane de doze de vaccin de la Pfizer, cantitățile au fost recalculate cu șase doze

Am avut ieri un nou record de vaccinări: peste 34.000. Iar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, promite tot mai multe imunizări.

Etapa a doua merge mai bine decât prima, aici intră și mai multe categorii de oameni și probabil de aici creșterea numărului de vaccinări.

De două zile am bătut recordul cu peste 30 respectiv 34 de mii de oameni vaccinați pe zi. Sunt peste 300.000 de oameni înscriși pentru următoarele săptămâni. Și astăzi ar putea fi adoptată hotărârea de guvern prin care sunt introduse noi categorii de oameni în această etapă.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Categoriile care se vaccinează în a doua etapă

Lucrătorii din agricultură și industria alimentară, marinarii și personalul de pe platformele petroliere, sportivii din loturile naționale și olimpice și persoanele încadrate într-un grad de handicap și însoțitorii lor. Acestea sunt categoriile care se vor putea înscrie la vaccinare dacă se aprobă documentul.

Cât mai avem până la imunitatea de masă

Din nefericire nu există un termen de la coordonatori, depinde foarte mult de numărul de programări și de vaccinul pe care îl avem disponibil. Din punctul ăsta de vedere colonelul Gheorghiță a asigurat că nu avem de ce să ne facem griji.

Până la sfârșitul lui martie vor veni 2,5 milioane de doze de vaccin de la Pfizer, cantitățile au fost recalculate cu șase doze. O dată la 2 săptămâni o să primim și tranșe de vaccin de la Moderna, alte 400.000. De asemenea există posibilitatea să fie aprobat și vaccinul AstraZeneca, deci din februarie e posibil să îl avem și pe acela.

Obiectvul de a atinge un număr de 10.7 milioane de vaccinări până în septembrie a rămas valabil. Nu ne rămâne decât să vedem cum evoluează lucrurile și apoi poate primi o estimare a imunizării în masă. Adică vaccinarea unui procent de 70% din populație.