• Vaccinarea seniorilor din azile începe de astăzi în Cluj, Iași, Craiova și Constanța
  • Timișoara va începe luni vaccinarea rezidenților din azilele de bătrâni
  • În București nu se știe când va începe vaccinarea în căminele de bătrâni

Sunt 1.884 de centre rezidențiale de vârstnici în toată ţara, cu aproximativ 40.000 de persoane internate, dar nu știm exact câți dintre aceștia vor fi vaccinați pentru că nu s-a făcut încă o centralizare la nivel național.

La Cluj sunt în toi pregătirile pentru vaccinarea seniorilor din centre. Clujul a fost primul care s-a mobilizat din timp pentru acest lucru.

Aproape 2000 de rezidenți și personal din toate centrele din județ și-au dat acordul să fie vaccinați. Astfel că două echipe mobile vor ajunge începând de astăzi în toate cele 50 se cămine de bătrâni din județul Cluj și vor vaccina atât seniorii cât și angajații de acolo.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

La București nu se știe când va începe vaccinarea în căminele de bătrâni. În jur de 2400 de beneficiari și angajați și-au dat acordul și așteaptă acest lucru.

La Timișoara autoritățile spun că abia luni vor trece la partea de vaccinare a vârstnicilor. La Iași în schimb etapa a doua de vaccinare începe astăzi în două azile private. În total în județul Iași sunt aproximativ 1300 de bătrâni din cămine care urmează să fie vaccinați.

Vești bune vine și din Craiova și Constanța unde șîncepe astăzi vaccinarea seniorilor din centrele rezidențiale de vârstnici, tot cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare.